Isabella Lundgren: Look for the silver lining

LIRA GILLAR! ”Isabella Lundgren har grävt i låtskatten av jazzhistoriens mest genomtröskade örhängen och återställt dem till det de en gång var. Sånger människor förälskat sig till och gråtit hjärtats brustna tårar över, sånger som låtit människor förlora sig i minnen. Utbrytartekniken hos Lundgren och hennes medmusiker är av högsta klass.” (Magnus Östnäs, Lira)

Högt betyg 5 (av 6) i Svenska Dagbladet! ”Det är inte som förnyare av den vokala jazztraditionen Isabella Lundgren har sin styrka utan i närvaron, allvaret och den emotionella laddning hon ger varje ton och stavelse. Hennes sätt att sjunga går att härröra från Billie Holiday och Ella Fitzgerald men det vi hör är genuint personligt och utan nostalgi.” (Dan Backman, SvD)

Högt betyg 4 (av 5) i Dagens Nyheter!
"Isabella Lundgren lyckas överföra den narrativa kraften hos den klassiska jazzen till sin egen röst och person." (Johannes Cornell, DN)


På sitt sjätte album återvänder Isabella Lundgren till The Great American Songbook, med personliga tolkningar av hits som ”Fly me to the Moon”, ”Smile” och ”What a Wonderful World”. Inspelad våren 2020 i anrika Atlantis Studio, Stockholm. Med Carl Bagge, piano, Niklas Ferqvist, bas, Daniel Fredriksson, trummor, och stråkar.

Beställ via Naxos!