We're on our way tillgänglig att köpa!

We're on our way finns nu till salu i vår shop!

The Zion Care Gospel Singers med Isabella Lundgren

We’re on our way är ett unikt album, sprunget ur en idé kantad av utmaningar. 

26 barn och ungdomar från Tanzania, vars livsöden präglats av motgångar,
möter fem av Sveriges främsta jazzmusiker och lärare från Sverige i en dröm om en musikalisk upplevelse utöver det vanliga. 
Resultatet blev magiskt - ett album om tolv spår fyllda av ren livsglädje.

ISABELLA LUNDGREN fick för några år sedan idén att göra detta album och hon vände sig till den svenska labeln Ladybird och vännen Björn Johansson som gick in med öppet hjärta i produktionen. 

Afrika är civilisationens vagga  och här börjar  även albumets historia. Närmare bestämt i den lilla byn Shangarai i Tanzania.

Precis som alla andra goda ideer började denna som en idé som föreföll närmast omöjlig att genomföra. Ändå tog den form och blev till verklighet. En verklighet som du kanske håller i dina händer just nu.

Utgångspunkten är denna: 26 barn från Tanzania som aldrig någonsin har haft någon sång eller musiklektion möter fem professionella musiker och en lärare från Sverige och de spelar in ett album tillsammans.

Barnen bor alla på ett barnhem som heter Zion Care Center och de har levt ett liv som kännetecknas av förluster. De är alla föräldralösa. Zion Care Center  grundades 2009 av Japhed som fann det första övergivna barnet.  Så småningom anslöt sig fler föräldralösa barn till centret.  Det var inte bara ett tillfälligt härbärge utan är även ett hem och en utbildning.

Elektricitet finns inte överallt och att finna en plats där Isabella och musikerna kunde spela in albumet var en svår uppgift, men tack vare öppenheten och generositeten hos invånarna i byn så lyckades de genomföra inspelningen. Tid är ett relativt begrepp i Afrika, men på samma gång är ingenting omöjligt.

Isabella berättar : ”Vi gjorde detta album därför att vi tror på kreativiteten och speciellt  den som finns i musiken. Barnen lärde oss att det är en enastående och omvälvande strävan att inte bara utöva musik utan att även leva genom musik. Det handlar inte om att skapa en perfekt konsert. Det handlar om att kommunicera.”

Medmusiker och medresenärer: Filip Ekestubbe (piano), Niklas Fernqvist (bas), Daniel Fredriksson (trummor), Lotta Asplund (sång , samt körledare)

50 kr per såld skiva går  till barnhemmet Zion Care Center i Tanzania.