Skivrelease 10 september

 

The Zion Care Gospel Singers med Isabella Lundgren
Välkommen till årets mest spännande skivrelease den 10 september 18.00 på Engelen i Gamla Stan, Stockholm! 

We’re on our way är ett unikt album, sprunget ur en idé kantad av utmaningar. 
26 barn och ungdomar från Tanzania, vars livsöden präglats av motgångar, möter fem av Sveriges främsta jazzmusiker och lärare från Sverige i en dröm om en musikalisk upplevelse utöver det vanliga. 

Resultatet blev magiskt - ett album om tolv spår fyllda av ren livsglädje.

ISABELLA LUNDGREN fick för några år sedan idén att göra detta album och hon vände sig till den svenska labeln Ladybird och vännen Björn Johansson som gick in med öppet hjärta i produktionen. 

Afrika är civilisationens vagga och här börjar även albumets historia. Närmare bestämt i den lilla byn Shangarai i Tanzania.
Precis som alla andra goda ideer började denna som en idé som föreföll närmast omöjlig att genomföra. Ändå tog den form och blev till verklighet. En verklighet som du kanske håller i dina händer just nu.

Utgångspunkten är denna: 26 barn från Tanzania som aldrig någonsin har haft någon sång eller musiklektion möter fem professionella musiker och en lärare från Sverige och de spelar in ett album tillsammans.

Medmusiker och medresenärer: Filip Ekestubbe (piano), Niklas Fernqvist (bas), Daniel Fredriksson (trummor), Lotta Asplund (sång , samt körledare)

50 kr per såld skiva går till barnhemmet Zion Care Center i Tanzania.

Vid releasen den 10/9 kommer Isabella att berätta mer om planerna för kören.

Pressansvarig
Christina Glaeser
0739-479851